Ugrás a tartalomhoz

Kyrenia - Girne

Kyrenia a Földközi-tenger ékköve

Kyrenia, amelyet törökül Girneként emlegetnek, egy festői kikötőváros Ciprus északi partján. Lebilincselő kikötőjével, történelmi kastélyával és csipkézett hegyeivel Kyrenia nemcsak turisztikai gócpont, hanem ingatlanbefektetések kiváló helyszíne is.

Történelmi és kulturális jelentősége:
Kyrenia története olyan mély, mint az őt körülvevő kék vizek. A város kikötőjét a bronzkor óta használják, a kikötőt uraló Kyrenia-kastély pedig bizánci, velencei és oszmán hatásokat mutat. A városban található az ősi hajóroncsmúzeum is, amely egy hellenisztikus korszakból származó hajót mutat be.

Miért érdemes Kyrenia ingatlanjaiba fektetni?

Kiváló elhelyezkedés: Kyrenia tengerparti elhelyezkedése lélegzetelállító tengerre néző ingatlanokat kínál. A hegyek és a tenger közelsége olyan egyedi környezetet biztosít, amellyel a világon kevés hely büszkélkedhet.

Változatos ingatlanbefektetési lehetőségek: A külvárosi luxusvilláktól a városközpontban található modern apartmanokig Kyrenia az ingatlanok széles skáláját kínálja különböző befektetési célokhoz.

Turisztikai csomópont: Észak-Ciprus egyik leglátogatottabb városaként nagy a kereslet a bérlemények iránt, különösen a turisztikai szezonban, ami állandó bérbeadási bevételt biztosít a befektetők számára.

Növekvő infrastruktúra: Az infrastruktúra, a kényelem és a közszolgáltatások folyamatos fejlesztésével a Kyrenia kényelmes és modern életstílust ígér.

Kulturális események: Kyrenia évente különféle kulturális és művészeti fesztiváloknak ad otthont, amelyek művészeket és előadókat vonzanak a világ minden tájáról. Az ilyen események növelik a rövid távú bérleti díjakat, és növelik a város globális vonzerejét.

Oktatási intézmények: Számos egyetemnek otthont ad, állandó kereslet van a diáklakások iránt, így ez az ingatlanbefektetők számára jövedelmező szegmens.

Népszerű befektetési területek:

Kyrenia Center: A város szíve lakó- és kereskedelmi ingatlanok keverékét kínálja. A kikötő területe különösen kiváló hely a kávézóknak, éttermeknek és butikhoteleknek.

Bellapais (Beylerbeyi): A történelmi Bellapais apátságról ismert terület luxusvillákat kínál panorámás kilátással a városra és a tengerpartra.

Ozanköy & Çatalköy: Ezek a környékek keresettek nyugodt környezetük, tengerre néző kilátásuk és a városközpont közelsége miatt.

Esentepe: Kyreniától keletre található Esentepe golfpályái és tengerparti ingatlanai miatt népszerű.
A környéken az elmúlt években jelentős ingatlanfejlesztések mentek végbe, így a befektetők gócpontja lett.

Következtetés:

Kyrenia varázslatos szépségével és stratégiai elhelyezkedésével kiemelkedik Észak-Cipruson az ingatlanbefektetések legjobb választásaként. Akár nyaralót, akár bérelt ingatlant, akár hosszú távú befektetést keres, a Kyrenia ígéretes megtérülést és felülmúlhatatlan mediterrán életmódot kínál.

Kyrenia ingatlanstatisztika 2023-ra

Átlagos ingatlanár: 2300 € négyzetméterenként.
Éves árváltozás: +5,4% (2022-hez képest)
Bérleti hozam: 4,8%
Átlagos havi bérleti díj: 1100 € egy 50 nm-re. lakás

Legnépszerűbb területek: Bellapais, Esentepe és Lapta

A legolcsóbb területek: Karaoğlanoğlu, Alsancak és Çatalköy

Keresett ingatlantípusok: tengerre néző villák és apartmanok, különösen a kikötő közelében.

Külföldi vásárlók érdeklődése: Magas, különösen az Egyesült Királyságból, Oroszországból és a skandináv országokból.

A piacot mozgató tényezők: A turizmus növekedése, az infrastruktúra fejlesztése és a külföldi befektetések növekedése.

Kyrenia festői kikötőjével és történelmi helyszíneivel továbbra is a turisták és az ingatlanvásárlók fő vonzereje. Különösen nagy a kereslet a tengerre néző ingatlanok iránt, különösen a kikötő közelében. A városban folyamatosan emelkedtek az ingatlanárak, ami a turizmus növekedésének, a javuló infrastruktúrának és a külföldi befektetéseknek köszönhető.

Napsütötte sziget
Évi 300 napon át
Változatos tájak
Elképesztő hegyek, völgyek, partok
Biodiverzitás
Változatos élővilág
Mediterrán éghajlat
Sokszínű növényvilág
Golf Paradicsom
Europa legnagyobb Golf Paradicsoma
Színvonalas egészségügy
Plasztikai- esztétikai turizmus
Nemzetközi oktatás
29 egyetem
Csodás strandok
Autentikus és kiépült partszakaszok
Magas ROI
Emelkedő ingatlan árak
Biztonság
Vásárlás földhivatalba bejegyezve
Elképesztő projektek
Villák és Apartmanok
Részletfizetési lehetőségek
Kamatmentes finanszírozás

Coco Bongo Island

Kyrenia egyik csillaga a Coco Bongo Island, amely az egyik legszórakoztatóbb sziget, napközben strandklubként, esténként társalgóként és bárként szolgál, egyedülálló hangulattal a tengeren.

PROJEKTEK

Tilia Luxury Villas

Projektek

Northernland Villas

Projektek

Mediterranean Villas

Projektek

Mediterra

Projektek

Exquisite

Projektek

Del Mar Premium

Projektek

Corvin Life

Projektek

Aqualine

Projektek

Kyrenia - Girne