Ugrás a tartalomhoz

Ügyvéd

A Dream-Home Ingatlaniroda saját ügyvédi háttérrel rendelkezik, így mindig napra kész az ingatlanpiac jogi változásait illetően.

 

Ingatlanokra specializált ügyvéddel állunk rendelkezésére

Sokszor jönnek hozzánk úgy az ügyfelek, hogy “köszönöm, nekem már van ügyvédem…” s amikor rákérdezünk, hogy rendben, pontosan milyen ügyvédről is van szó, mi a szakterülete, akkor legtöbbször az alábbiakat szoktuk hallani az ügyfelektől válaszként:

- A család ügyvédje nagyon régóta, ő csinálta a cégünket
- A munkahelyemen a munkajogi ügyvéd
- Ő intézte a válóperünket… stb.

Persze több olyan eset is volt már, amikor bűntető jogász volt a családban, s ragaszkodtak hozzá… “hiszen csinált már több adás-vételi szerződést is, azt mondta végül is meg tudja írni…”

Egy dolgon mindenképp érdemes elgondolkodni: Ha fáj a foga, akkor nőgyógyászhoz
fordul mondván az is orvos??? Ugye hogy nem!

Az ingatlanügyletekkel kapcsolatos előírások, szabályozások folyamatosan változnak! Nem beszélve arról, hogy amennyiben CSOK vagy hitel van az ügyletben, még körültekintőbbnek kell lenni az adás-vételinél. 2023-ban számos esetben változtak a CSOK-al kapcsolatos előírások szabályozások, amiből természetesen az is következik, hogy mindegyik bank legalább ugyan ennyiszer (esetenként ennél jóval többször) változtatott a konstrukcióin, a megfelelési követelmény rendszerén.

Ezért mi mindig azt javasoljuk az ügyfeleinknek, hogy mindenképpen olyan ügyvédet válasszanak, aki nap mint nap ingatlan ügyletekkel foglalkozik, tudja milyen alaki követelményeknek kell megfelelnie az adott szerződésnek, milyen szövegezéssel kell azt megírnia hogy a hitelfelvételhez választott banknál az megfeleljen, melyik papírt milyen sorrendben kell beadnia a földhivatalba hogy megfelelően történjen a bejegyzés, ismeri és tudja azokat az apró praktikákat amelyekkel sok idegeskedéstől és plusz kiadásoktól mentheti meg az ügyfeleket.

Az ügyvédünk már hosszú évek óta Dr. Daróczi Adrienn.

Mindenkinek melegen ajánljuk, mivel nagyon nagy tapasztalata van ingatlan ügyekben is, ez a fő működési területe.


További információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ügyvédi közreműködés