Ugrás a tartalomhoz

Értékbecslés

A Dream-Home Ingatlan objektív, pontos értékbecsléssel segíti Önt ingatlana eladásában

 

Tudni szeretné ingatlana értékét?

A Dream-Home Ingatlan objektív, pontos értékbecsléssel segíti Önt ingatlana eladásában.

A Dream-Home Ingatlan természetesen vállalja, hogy felméri az ingatlant, és segít meghatározni az ingatlan reális piaci árát. Ehhez segítségünkre van a piaci mozgásokat folyamatosan monitorozó AI mesterséges intelligencia szoftver amely segítségével kollégáink hatékonyan képesek meghatározni az Ön ingatlanának piaci értékét.

A megfelelő piaci ár meghatározása egy fontos momentuma az eladásnak, hiszen ha nincsen jól meghatározva az ár, akkor hónapokig csak állni fog a piacon, de az is előfordulhat, hogy ár alatt ad túl rajta.

Amennyiben még ennél is biztosabbra szeretne menni a megfelelő ár meghatározásában, kérheti hogy Értékbecslőnk készítsen hivatalos értékbecslést mellyel az eladási árat alátámasztva megerősíti a lehetséges vevők döntését. Menjen biztosra, ne veszítsen, készíttessen értékbecslőnkkel szakértői véleményt!

Partnerünk nagy gyakorlattal, és megfelelő értékbecslői szakképesítéssel áll rendelkezésére.

Miért jó ha már az ingatlanközvetítői szerződés megkötésekor igénylem a Dream-Home ingatlan értékbecslői szolgáltatását?

  • megtudja az ingatlana reális, pontos piaci árát, mely segít Önnek is meghatározni az ingatlan reális piaci értékét
  • alátámasztja az ingatlanközvetítői szakvéleményt
  • a vásárló jelöltek magabiztosabban mernek ajánlatot tenni az ingatlanra
  • amennyiben már az ingatlanközvetítői szerződés megkötésekor megigényli az értékbecslést a Dream-Home Ingatlantól, ÖN VISSZAKAPJA ANNAK ÖSSZEGÉT, az ingatlanközvetítői díjból az levonásra kerül.

Hogyan zajlik le az értékbecslési procedúra?

A helyszíni bejárás során az ingatlan műszaki állapotán túlmenően az üzemeltetési. viszonyokról, illetve a működtetés körülményeiről is számot kell adni. Az értékbecslési eljárás, kulcsa a módszeres adatgyűjtés. Az adatokat két alapvető osztályba sorolhatjuk:
Általános adatok, melyek az országot, régiót, várost és lakókörzetet fedik le. Különösen fontos a szomszédos telkek vizsgálata, melyek fizikai, gazdasági, szociális és politikai befolyást jelenthetnek, és így közvetlenül befolyásolhatják tárgyi ingatlan fejlesztési lehetőségeit, és értékét.
Részletes adatok, melyek tárgyi ingatlan jellemzőit fedik le, illetve olyan hasonló ingatlanok összehasonlító adatai költségek, eladások, bevételek és kiadások terén, és amelyeket versenyeztethetjük a tárgyi ingatlannal.

Az értékbecslés általános folyamata

1. lépés: Meghatározzuk a becsülni kívánt érték fajtáját, és kiválasztjuk az ehhez legmegfelelőbb értékbecslési eljárást.
2. lépés: A szükséges adatok és források listájának gyűjtése. Az értékbecslő által használandó értékbecslési eljáráshoz szükséges adatok típusának, illetve forrásainak felkutatása.
3. lépés: A szükséges adatok összegyűjtése, rögzítése és igazolása. A részletes információt az ország, város és lakókörzet, gazdasági, politikai és társadalmi feltételek figyelembevételével kell megszerezni. Összegyűjtjük az alkalmazott megközelítéstől függően az eladásokból, bevételekből, költségekből valamint az összehasonlító ingatlanok építési költségeiből származó összehasonlító információkat.
4. lépés: A leggazdaságosabb hasznosítás meghatározása. Az értékbecslő a pillanatnyi használatot vizsgálja a lehetséges használat ellenében, a piaci erők figyelembevételével, hogy a jövedelmezőség figyelembevételével meghatározza az ingatlan pillanatnyi használatának megfelelőségét.
5. lépés: A telek értékének megbecslése. Annak érdekében, hogy meghatározzuk a tárgyi ingatlan telekértékét, az összehasonlító adatok jellemzői és eladási árai összehasonlításra kerülnek a tárgyi ingatlannal.
6. lépés: Az Ingatlan értékének megbecslése. Az értékbecslő a kiválasztott értékbecslési módszerrel meghatározza az ingatlan értékét. Speciális esetekben egy ingatlan értékének megbecslésére több módszert is alkalmazhatunk, ekkor az eljárás végén a kapott eredményeket egyeztetni kell, és esetleges kompenzációkat végezve meghatározni az ingatlan értékét.
7. lépés: A végleges értékbecslés elkészítse. Az ingatlan végleges értékének meghatározását követően az értékbecslő írásos jelentést készít ügyfele számára. Ezen írásos jelentés legmegfelelőbb formája az értékelési bizonyítvány.
Az értékbecslés díjairól érdeklődjön irodánkban kollégáinknál!

Értékbecslés