fbpx
Keresési találataim

Vacsi közi CSOK 10+10-es ház ügyes pénzügyi tervezéssel

Posted by Redzsina on 2017-01-23
| 0

Aki kecskeméti lakos jó ideje, az tudja, hogy a Vacsi köz mindíg felkapott terület volt. Sokan szeretnének itt otthonra találni, hiszen kiváló fekvésének, rendkívül jó közlekedésének köszönhetően igazán ideális környezet a családosoknak.

Bényeiék még jókor kerestek fel bennünket elképzeléseikkel, még éppen időben döntöttek úgy hogy belevágnak megvalósítani az álom otthont, ugyanis Vacsi közben ők voltak az utolsó család akiknek még kedvező áron tudtunk az építkezéshez telket biztosítani. Ha fél évvel később kezdtek volna bele tervük megvalósításába, akkor sajnos már csak külvárosi részen tudtunk volna az építkezéshez telket biztosítani nekik abban a telek ár keretben amennyivel rendelkeztek. Bényeiék, jöttek, láttak, mertek, nyertek!

A család mindenképpen szerette volna kihasználni a 10+10-es CSOK nyújtotta lehetőségeket, melyet ügyes pénzügyi tervezéssel sikerült is megvalósítanunk. Az energiatakarékosság miatt pedig a könnyűszerkezetes technológiánkat választották.

Fontos volt az ügyes tervezés, hiszen a telek adottságai, beépíthetőségre vonatkozó szabályai megkövetelték, hogy a ház utcafrontra legyen építve, azonban a szülők nagyon nem szerették volna hogy a gyermekszoba ablakai az utcára nézzenek. Ezt a tervezőnk úgy oldotta meg, hogy a bejárat kissé kinyúlik az ingatlanból, s ez lett az utcafrontra helyezve. Így a szobákat a telken már beljebbre is lehetett helyezni.

A szülők külön kérésére a szülői blokk teljesen elkülönül a gyermekek blokkjától, a szükői hálóhoz tartozik egy külön gardrób és egy zuhanyzós, wc-s fürdőszoba is.

Ebbe az ideális házba megvalósulhatott az álomkonyha, mely a háziaszony mindennapjait teszi szebbé. A konyha G alakú, nagy konyhapulttal. Mivel a ház asszonya sokat tartózkodik a helyiségben, így mindenképpen fontos volt hogy megfelelő természetes fényforrással legyen ellátva, ezért ide hosszú, nyűjtott ablakot helyeztünk.

A garázs helyett egyenlőre más szempontok fontosabbak voltak, így egyenlőre egy kocsibeálló került megtervezésre, s a ház is természetesen úgy lett elhelyezve a telken, hogy a későbbiekben lehetőség legyen megépítésére a hátsó kertrészben.

A ház 2017 tavaszán kerül átadásra, átadást követően kibővítjük a képgalériát.