fbpx
Keresési találataim

Ügyvédi közreműködés

INGATLANOKRA SPECIALIZÁLT ÜGYVÉDDEL ÁLLUNK RENDELKEZÉSÉRE

Sokszor jönnek hozzánk úgy az ügyfelek, hogy “köszönöm, nekem már van ügyvédem…” s amikor rákérdezünk, hogy rendben, pontosan milyen ügyvédről is van szó, mi a szakterülete, akkor legtöbbször az alábbiakat szoktuk hallani az ügyfelektől válaszként:

  • A család ügyvédje nagyon régóta, ő csinálta a cégünket
  • A munkahelyemen a munkajogi ügyvéd
  • Ő intézte a válóperünket… stb.

Persze több olyan eset is volt már, amikor bűntető jogász volt a családban, s ragaszkodtak hozzá… “hiszen csinált már több adás-vételi szerződést is, azt mondta végül is meg tudja írni…”

Egy dolgon mindenképp érdemes elgondolkodni: Ha fáj a foga, akkor nőgyógyászhoz fordul mondván az is orvos??? Ugye hogy nem!

Az ingatlanügyletekkel kapcsolatos előírások, szabályozások folyamatosan változnak! Nem beszélve arról, hogy amennyiben CSOK vagy hitel van az ügyletben, még körültekintőbbnek kell lenni az adás-vételinél. 2016-ban számos esetben változtak a CSOK-al kapcsolatos előírások-szabályozások, amiből természetesen az is következik, hogy mindegyik bank legalább ugyanennyiszer (esetenként ennél jóval többször) változtatott a konstrukcióin, a megfelelési követelmény rendszerén. Ezért mi mindíg azt javasoljuk az ügyfeleinknek, hogy mindenképpen olyan ügyvédet válasszanak, aki nap mint nap ingatlan ügyletekkel foglalkozik, tudja milyen alaki követelményeknek kell megfelelnie az adott szerződésnek, milyen szövegezzéssel kell azt megírnia hogy a hitelfelvételhez választott banknál az megfeleljen, melyik papírt milyen sorrendben kell beadnia a földhivatalba hogy megfelelően történjen a bejegyzés, ismeri és tudja azokat az apró praktikákat amelyekkel sok idegeskedéstől és plussz kiadásoktól mentheti meg az ügyfeleket.

Természetesen nem kötelező a mi ügyvédünket választani, de javasoljuk, hiszen ő függetlenként képviseli mind az eladó, mind a vevő érdekeit, így biztosan mindkét fél számára előnyös megegyezés születik.

További információkért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségen:

06 70 319 0803

 Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.