fbpx
Keresési találataim

Ingatlan vásárlás hitelre

MI IS AZ A LAKÁSVÁSÁRLÁSI HITEL?

A Otthon Dream-Home Ingatlan irodákban Önnek 20 bank és pénzintézet ajánlata közül választjuk ki a legideálisabbat. Amennyiben új, vagy használt lakást vásárolna – bárhol az országban, akár ingatlan közvetítőtől, akár magánszemélytől -, de nem rendelkezik elegendő fedezettel, úgy hitelközvetítőnk először felméri hitelképességét. Majd megismerteti Önnel a különböző banki termékek részleteit, és segít eldönteni, hogy mely hitelkonstrukció, vagy igényelhető támogatási forma a legmegfelelőbb az Ön számára.

TIPPEK ÉS INFORMÁCIÓK

Hitelközvetítő szerepe

Nagyon nehéz és időigényes feladat eligazodni a sok banki termék és fogalom között, rendkívül bonyolult feladat a különböző lehetőségek összehasonlítása és még annál is bonyolultabb az ideális megoldás megtalálása. A Dream-Home Ingatlan nagy tapasztalattal és naprakész banki információval rendelkező szakértői segítenek eligazodni 20 bank és pénzintézet termékei között és megtalálni az Ön igényeinek leginkább megfelelő személyre szabott megoldást. A hitel kiválasztását követően ismertetik Önnel, hogy milyen dokumentumok kitöltésére illetve beszerzésére lesz szükség. A hitelkérelmi csomag összeállításban kollégáink mindenben segítségére lesznek, majd az elkészült dokumentációt eljuttatják a bankba.

Milyen devizanemben igényelhető lakásvásárlási hitel?

Lakásvásárlási hitel forintban igényelhető.

Mi az értékbecslés?

Az ügyfelek által biztosítékul felajánlott ingatlan(ok) vizsgálata, amelynek során az értékbecslők egy helyszíni szemlét követően hivatalos, írásos elemzést készítenek, melyben megadják az ingatlan forgalmi értékét és hitelbiztosítéki értékét.

Benyújtandó dokumentumok

Személyes okiratok (személyi igazolvány, lakcímkártya, közüzemi számla), telefonos elérhetőség igazolása. Jövedelmi helyzet igazolására szolgáló dokumentumok (bankszámlakivonat, munkáltatói igazolás, NAV igazolás). A fedezetként felajánlott ingatlanra vonatkozó dokumentumok: tulajdoni lap, térképmásolat, adásvételi szerződés. A dokumentumok köre bankonként eltér.

Hitelbiztosítéki érték

A fedezetként felajánlott ingatlan forgalmi értékének a kereskedelmi bank által a 90 napos értékesítési kritérium alapján meghatározott, és elfogadott hányada, döntő tényező a hitelösszeg maximumának meghatározásakor.

Felmerülő költségek

Értékbecslési díj (a fedezetként felajánlott ingatlan piaci ármeghatározásának költsége). Közjegyzői okirat díja (a szerződés közokiratba foglalásának a mindenkori közjegyzői díjszabás szerinti összege). Adásvételi szerződés elkészítésének díja (ügyvédi költség, a vételár meghatározott százaléka). Bankonként eltérő mértékű költségek: folyósítási díj (a folyósított összeg egy bizonyos százaléka), hitelbírálati díj (a pénzintézet kockázat elbírálásának díja). Az adásvétel után illetékfizetési kötelezettség (jogszabályban előírt mértékkel). Földhivatali díjak (ingatlan bejegyzési díjak). Állandó kedvezmények miatt ezen költségek egy része vagy egésze elengedésre kerülhet.

A hitelbírálat folyamata

A bank ellenőrzi a minimális feltételek meglétét, úgymint az igénylő életkora, munkaviszonya, számlamúltja. Saját rizikórendszere alapján megbecsüli az ügyfél fizetési hajlandóságát. Ellenőrzi az igénylő havi rendszeres jövedelmét, összeveti a törlesztő részlet nagyságával, figyelembe véve a család havi pénzügyi terhelhetőségét. Utolsó lépésként információkat gyűjtenek az igénylő múltbéli fizetési hajlandóságáról (KHR, régi nevén BAR rendszeren ellenőrzik az ügyfelet).

További kérdéseivel keresse finanszírozással foglalkozó kollégánkat:

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségen:

06 70 319 0803

 Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.