fbpx
Keresési találataim

Hitelemet kedvezőbbre cserélném

ADÓSSÁGRENDEZÉS, HITELCSERE

Csökkentse hiteleinek havi törlesztő részleteit a Dream-Home Ingatlan segítségével! Deviza vagy forint alapú hitelt vett fel? Mi megmutatjuk, mennyivel kellene havonta kevesebbet fizetnie.

Tudnivalók hitelkiváltás, adósságrendezés esetén

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogy adósságrendező hitel esetén mik azok a legfontosabb tényezők, amikkel mindenképpen tisztában kell lennie:

Hitelkiváltás esetén több feltételnek kell egyidejűleg megfelelni, mely feltételek a hitel fedezetéül felajánlott ingatlanra, a hiteligénylők nettó jövedelemére és munkaviszonyuk időtartamára, meglévő és egyúttal kiváltandó hiteltörlesztésük szerződésszerű teljesítésére, valamint egyéb személyi feltételekre vonatkoznak.

Az ingatlanfedezettel szemben támasztott követelmények:

A fedezetül bevont ingatlan hitelbiztosítéki értékének legalább a 3 millió, bizonyos konstrukciókban minimum a 4,5 millió forintot el kell érnie, de van olyan bankpartnerünk is, amely által kedvező kamattal kínált adósságrendező hitel igénylésének feltétele a legalább 6 millió forint forgalmi értékű ingatlanfedezet. További fontos feltétel, hogy az ingatlan nem állhat végrehajtási eljárás alatt.

A hiteligénylők jövedelmével szemben támasztott feltételek

A hiteligénylő és háztartása jövedelmének el kell érnie a mindenkori minimálbér összegét, de ez nem minden esetben elegendő a pozitív hitelbírálathoz. Az elvárt jövedelem nagysága függ a felvenni kívánt hitelösszegtől és a háztartás létszámától, ezen belül pedig az eltartott gyermekek számától is. Minden hitelkonstrukciónál elvárás, hogy a hiteligénylő jelenlegi munkaviszonya legalább 3 hónapja meg legyen az adott munkahelyen, de néhány pénzintézet azt is vizsgálja, hogy az ügyfél összességében rendelkezik-e legalább egy éves folyamatos munkaviszonnyal. A munkavállaló nem állhat felmondás alatt, s a munkáltatóval szemben sem lehet felszámolási, végelszámolási, vagy csődeljárás.

A kiváltandó hitelekkel kapcsolatos előírás

Hitelkiváltás esetén az igénylés alapfeltételein túl egy plusz követelménynek is meg kell felelni. Ez a problémamentes hitelmúlt igazolása. A bankok ugyanis csak olyan kölcsönt váltanak ki, melyet az adós szerződésszerűen törlesztett, és amelynek egyenlege nem mutat elmaradást.

Hitelkiváltás esetén hivatalos igazolást kell benyújtani a fennálló tartozás összegéről, mely igazolásnak tartalmaznia kell azt is, hogy az ügyfél rendelkezik-e lejárt tartozással. Amennyiben van hátraléka, akkor a hitelkiváltás feltétele, hogy a hátralék kiegyenlítésre kerüljön. Felmondott hitel kiváltására azonban nincs lehetőség.

A szerződésszerű hiteltörlesztést az utolsó 3-6 havi törlesztési bankszámla kivonat bemutatásával lehet igazolni, továbbá a korábbi hitelnyújtótól is kérhető olyan nyilatkozat, mely a problémamentességet igazolja. Hátralékos, nem szerződésszerűen törlesztett kölcsön, felmondott hitel kiváltását a bankok elutasítják.

Személyi feltételek

A banki hitelügyintézés minden esetben a hiteligénylők adatainak KHR rendszerben való lekérdezésével indul. Amennyiben a hitelt felvenni szándékozó ügyfél adatai szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben, vagy közismertebb nevén a BAR listán, akkor a pénzintézetek többsége kizárja őt a hitelezhetők köréből. Pénzügyi partnereink egyikénél van azonban lehetőség hitelkiváltásra abban az esetben, ha az ügyfél KHR státusza legalább 6 hónapja passzív. A passzív státusz azt jelenti, hogy a hátralékos tartozás már kiegyenlítésre került.

További feltételek:

  • Legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő igazolt jövedelem.
  • Minimum 3 hónapos folyamatos, nem próbaidős munkaviszony a jelenlegi munkahelyen. Vállalkozói jogviszony esetén legalább 1 éve fennálló egyéni vagy társas vállalkozás.
  • A hitelkiváltó ügylet biztosítékaként ingatlant kell bevonni. Ez elsősorban lakóingatlan lehet, de emellett több pénzintézet elfogadja fedezetként a hétvégi házat, nyaralót is.
  • A fedezeti ingatlan értékének el kell érnie legalább az 5-6 millió forintot.
  • A hitelkiváltást kérő személy adatai nem szerepelhetnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (BAR lista) negatív tartalommal. Aktív, passzív BAR lista egyaránt kizáró ok.

Milyen hitelek válthatók ki?

A hitelkiváltó kölcsönök az alábbi hiteltípusok kiváltására vehetők igénybe: szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitelek, gyorskölcsönök, áruhitelek, autóhitelek, hitelkártya tartozások, ingatlanfedezet nélküli személyi hitelek, stb.

Mekkora hitelt kaphatok a kiváltás során?

A felvehető adósságrendező jelzáloghitel összege általában nem lehet nagyobb, mint a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) forgalmi értékének 60-70-80 %-a. A maximálisan adható hitelkiváltó kölcsön összegét az ingatlanfedezet értéke és az igénylők jövedelme, hitelezhetőségi limitje alapján határozzák meg a bankok. A forgalmi érték 90-100 %-ig igényelhető hitelkondíciók a banki szigorítások következtében teljesen eltűntek a hazai bankok kínálatából.

A jövedelemvizsgálat során a hitelezhetőségi limitet a pénzintézeteknek 2010. június 10-től kezdve kötelező megállapítaniuk. Ezt általában a leendő adós igazolt jövedelme alapján teszik. A hitelezhetőségi limit azt az összeget jelenti, melyet az adós havonta a meglévő és a felvenni kívánt kölcsöneinek törlesztésére fordíthat.

Milyen devizanemben igényelhető hitelkiváltó kölcsön?

A pénzügyi válság óta már szigorú szabályok rögzítik a pénzintézetek által nyújtható jelzáloghitelek devizanemét. Továbbra is megengedett a deviza alapú hitel kiváltásra, ám ezek többsége ma már nem található meg a bankpiacon. Svájci frank és japán jen alapon egyik pénzügyi partnerünk sem kínál adósságrendező jelzáloghitelt. A kölcsön jelenleg forint és euró alapon érhető el.

Milyen hosszú futamidőre vehető fel a hitelkiváltó kölcsön?

A hitelkiváltó jelzáloghitelek futamideje általában 20-25 év, de van olyan bankpartnerünk ahol 35 évre is kérhető az adósságrendező hitel abban az esetben, ha az adós, az adóstárs vagy az ügyletbe bevont kezes közül legalább az egyik személy életkora nem haladja meg a 75. életévet a hitel lejáratakor.

A hitelkiváltás menete

A hitelkiváltó hitelek folyósításakor a bank nem az ügyfél bankszámlájára utalja a kölcsönt, hanem a korábbi hitelt folyósító bank által megadott számlaszámra érkezik a fennálló tartozás összege, mely alapján kiadásra kerül a kiváltott jelzáloghitel törlési kérelme. Ha a hitelkiváltáson felül szabad felhasználású rész is megilleti az ügyfelet, akkor annak folyósítása a törlési kérelem földhivatalba való beadása után történik a hiteligénylő bankszámlájára.

Kérjen személyre szabott ajánlatot:

Honlapunk lehetőséget kínál személyre szóló adósságrendező hitelajánlat kérésére is. Ehhez nem kell mást tennie, mint kitölteni a kapcsolatfelvételi űrlapunkat, s megírnia milyen paraméterekkel vette fel a hitelt. A Dream-Home Ingatlan pénzügyi Tanácsadói 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot illetve elkészítik az Ön számára ideális ajánlatot. A legkedvezőbb hitelkiváltó ajánlatok mintegy 20 Bankpartnerünk legkedvezőbb hitelkonstrukciói közül kerülnek ki az Ön igényeihez szabottan. A Dream-Home Ingatlan kollégái által elkészített ajánlat minden esetben díjmentes és nem jár semmiféle kötelezettséggel. Az ajánlatok kérhetők egy meghatározott összegre és futamidőre vonatkozóan vagy kérheti egy adott devizanemű konstrukció összehasonlítását különböző hitelösszeg és futamidő esetén is.

Irodáink személyre szóló ajánlata nem csupán a legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök aktuális törlesztő részletét, azok kamatait és esetleges kezelési költségeit, valamint Teljes Hiteldíj Mutatóját (THM) tartalmazzák, hanem megtudhatja azok járulékos költségeit is. Hitelkiváltás mérlegelésénél ugyanis nem elhanyagolható tényező a felmerülő költségek tétele.

Az adósságrendező hitelkérelem benyújtását megelőzően a Dream-Home Ingatlan Tanácsadói felmérik az Ön hitelképességét és elvégzik az ügylet előzetes hitelbírálatát. Mindez az Ön érdekében történik, hiszen ez által elkerülhető, hogy a hitelkérelem beadását követően illetve esetleges értékbecslési költség kiegyenlítése után kerüljön visszautasításra hiteligénylése.

A legjobb ajánlatok

Prémium hitelek a legkedvezőbb kamatokkal és részletekkel! Az elmúlt hónapokban problémamentesen és időben fizetett hiteleit egyes pénzintézetek rendkívül kedvező feltételekkel tudják kiváltani. A hitelkiváltás során a bank kockázatát jelentősen csökkenti, hogy a meglévő hiteleit Ön pontosan fizette, ami arra enged következtetni, hogy az új kölcsönét, aminek havi törlesztő részlete még alacsonyabb lesz, szintén pontosan fogja majd fizetni a jövőben. Természetesen a legkedvezőbb hitelkonstrukciókat Ön akkor tudja elérni, ha a kiváltani kívánt hitelénél nem volt több napos fizetési késedelem sem.

Fizetési nehézségei vannak?

Amennyiben jelenlegi hitelének törlesztése problémát jelent Önnek, akkor a hitelkiváltás előtt – első körben – mindenképpen konzultáljon a hitelt folyósító bankjával. Próbálja meg futamidejét növelni vagy kérjen átmenetileg türelmi időszakot, ami alatt csak kamatot és kezelési költséget kell fizetnie.

Amennyiben a korábbi hitelt folyósító banknál nincs lehetőség fenti engedményekre, akkor nagyon fontos, hogy még időben lépjen, hiszen egy rosszul vagy egyáltalán nem fizetett hitelt másik pénzintézet már egyáltalán nem vált ki.

Vonja össze meglévő hiteleit és csökkentse jelentősen havi kiadásait! Több hitelt fizet egyszerre több különböző bank részére és egyik sem a legkedvezőbb kamatozású? Kérje Szakértőink ajánlatát, akik számszerűsíteni fogják Önnek, hogy mennyivel fog kevesebbet fizetni, amennyiben meglévő kölcsöneit összevonja egyetlen jelzálog alapú hitelre. Meglévő személyi kölcsöneinek havi részletét nem tudja jelentősen csökkenteni, ha azt másik személyi kölcsönnel váltja ki. Nagymértékű törlesztő részlet csökkenést csak akkor tud elérni, ha fedezetlen hitelét ingatlanfedezettel biztosított hitelre cseréli.

További kérdések esetén, vegye fel finanszírozással foglalkozó kollégánkkal a kapcsolatot:

Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérje visszahívásunkat vagy keressen minket az alábbi elérhetőségen:

06 70 319 0803

 Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.